HomeMartapartDienstenPartnersPortfolioReferentiesContact


Tekstschrijven

Martapart stelt teksten op voor zowel print- als online media. Dit kunnen educatieve, informatieve, wervende of entertainende teksten zijn. Heeft u zelf al teksten opgesteld? Dan kan Martapart deze screenen en redigeren. Gaat het om (inhoudelijk) complexe stukken? In dat geval maakt Martapart zich de inhoud eigen door middel van interviews, die zij vervolgens uitwerkt tot logische en goedlopende teksten.

Duidelijkheid, kernachtigheid en leesbaarheid voor de doelgroep – de lezer – staan bij Martapart voorop. Dit is met name van belang bij het schrijven van webteksten: voor website, intranet, e-nieuwsbrief, etc. De teksten moeten kort en krachtig zijn en de lezer direct aanspreken. Omwille van vindbaarheid is het tegenwoordig ook van belang de teksten toe te spitsen op zoekmachines (Search Engine Optimalisatie). Bij printmedia mag het vaak uitgebreider en gedetailleerder; doorgaans vraagt dit om een andere aanpak.
 
Tekstschrijven voor het beeldscherm ziet Martapart als een vak apart waar zij zich de laatste jaren sterk in heeft bekwaamd. Met tekstschrijven voor printmedia heeft zij al zo'n 15 jaar ervaring. Daarnaast verricht zij sporadisch vertaalwerk: vanuit het Engels naar het Nederlands.